torstai 30. heinäkuuta 2009

Ruby Red

Linzi Glass
Penguin Books 2008

In Ruby Winters' world,
colour opens some doors
and slams others shut.

Her opulent Johannesburg neighbourhood with its manicured lawns is a far cry from the streets of Soweto where anger and hatred simmer under the surface.

Ruby can't resist the blue-eyed Afrikaans boy who brings her the exciting rush of first love, but whose presence brings hushed whispers and disapproving glances. She might not see race, colour or creed - but it seems everybody else does.

For Ruby making some choices means letting others go, and as the darkness begins to descend, she must find a way to follow a brighter path...


Ostin viime vuonna irlantilaisesta kirjakaupasta Linzi Glassin aiemman teoksen ja nyt törmäsin tähän saksalaisessa kirjakaupassa. Pakkohan tämä oli ostaa matkalukemiseksi, kun se aiempi romaani oli niin hyvä. En ole ehkä koskaan lukenut englanninkielistä romaania niin nopeasti kuin luin tämän. Linzi Glass kirjoittaa jotenkin niin uskomattoman kauniisti. Teksti on aihepiiristään huolimatta nopealukuista ja kaunista. Tietoni apartheidistä ovat aika olemattomat ja tämä avasi silmiäni sen suhteen. Kauniisti kirjoitettu tarina järkyttävästä aiheesta. Suosittelen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti