torstai 4. elokuuta 2011

Sementtipuutarha

(The Cement Garden)
Ian McEwan 1978
Otava 2009"Julie vaihtoi kuvitellun konepistoolin veitseen ja sanoi painaessaan sen kurkulleni: - Hiukan harmia sinusta vielä niin vetäisen tästä. Sitten hän painoi nyrkin nivusteni lähelle. - Tai tästä, hän kuiskasi dramaattisesti, ja me nauroimme molemmat."Tällaista on teini-ikäisen Jackin nykyinen perhe-elämä. Julie, Jack, Sue ja Tom jatkavat vanhempiensa kuoleman jälkeen elämää isossa talossa kykyjensä mukaan. Vanhin sisaruksista on kuudentoista, nuorin vasta kuuden. Vapaus hämmentää, perhesuhteet vääristyvät, roolileikkeihin hiipivät luvattomat jännitteet.

"OSUU SUORAAN SYDÄMEEN."
- New York Times

Tästä psykologisesti loistokkaasti esikoisromaanista alkoi sukupolvensa merkittävimmän brittikirjailijan Ian McEwanin komea ura.


Häkellyttävä. En oikein osaa sanoa muuta tästä romaanista. Ensimmäinen Ian McEwanin romaani, jonka luin, mutta ei jää viimeiseksi.

2 kommenttia:

  1. Minullekin tämä oli ensi kosketus Ianin kirjalliseen tuotantoon ja hämmennyin hetkeksi, mutta samalla myös koukkuunnuin heti ;)

    VastaaPoista
  2. Minäkin olen hipelöinyt jo muita McEwanin teoksia. Sovitus on lukulistalla korkealla, koska rakastan sitä elokuvaa. :)

    VastaaPoista