keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Säkenöivät tytöt

Säkenöivät tytöt 
The Shining Girls
Lauren Beukes 2013
Schildts & Söderströms 2013
361 s.Tässä tarinassa on jännittävät lähtökohdat; Harper Curtis löytää vuonna 1931 avaimen merkilliseen taloon, jonka kautta hän pystyy matkustamaan ajassa. Harper alkaa liikkua ajasta toiseen metsästäen säkenöiviä tyttöjä, jotka loistavat hänen silmissään kirkkaammin kuin muut. Vuonna 1989 yksi uhreista, Kirby Mazrachi, jää henkiin ja alkaa jahdata syyllistä. 
Odotukset olivat korkealla, koska takakannessa oli Gillian Flynnin ylistävä arvio ja Flynnin Gone Girl oli ehkä koukuttavin kirja, jonka luin viime vuonna. Gone Girl oli intensiivinen ja tajunnanräjäyttävä, mutta tämä sen sijaan.. ei ollut. Tarina ei antanut minkäänlaista selitystä sille miksi talo oli sellainen kuin oli ja miksi tytöt näkyivät säihkyvinä Curtisille. Curtisin teoille ei annettu mitään motivaatiota. Asiat vain todettiin. Lisäksi henkilöt olivat melko yksiulotteisia. Jotta ei nyt menisi ihan lyttäämiseksi, niin aikahyppelystä huolimatta tämä ei ollut sekava ja tarinaa oli melko vaivatonta seurata. Summa summarum, ei jäänyt suuremmin mieleen.

Tapahtumapaikkana oli Chicago, joten So American -haasteeseen tuli uusi osavaltio, Illinois.

2 kommenttia:

  1. Tämä kuulostaa mielestäni jännittävältä kirjalta, vaikka et itse ollutkaan kovin vakuuttunut.

    Pakko muuten myös huomauttaa, että sinulla on tällä hetkellä lukemisen alla aivan ihana kirja! Sininen linna oli ainakin minulle erittäin ikimuistoinen lukuelämys! Täytyisipä joskus lukea uudestaan :)

    VastaaPoista
  2. Kannattaa toki lukea Säkenöivät tytöt. Kirjojen lukemisen hyviä puolia on, että jokainen lukija saa itse muodostaa oman mielipiteensä.

    Ja Sininen linna oli todellakin ihana. :)

    VastaaPoista