sunnuntai 9. marraskuuta 2008

Yö kuuluu minulle

(Nighttime is My Time)
Mary Higgins Clark
Tammi 2005


”Minä olen Pöllö, ja yö kuuluu minulle…”

Jean Sheridan, arvostettu historioitsija ja kirjailija, on kutsuttu Stonecroft Academyn entisten opiskelijoiden tapaamiseen. Hänet ja kuusi muuta samalta vuosikurssilta on valittu kokouksen kunniavieraiksi. Tunnelmaa varjostaa se, että yksi kutsutuista, Hollywood-agentti Alison Kendall, on löydetty kuolleena uima-altaastaan vain vähän ennen kokousta. Häntä ennen on neljä muuta luokkatoveria saanut surmansa äkillisesti, kaikki samasta kouluaikaisesta tyttöjen lounasseurueesta. Lisäksi Jean saa uhkaavia fakseja, jotka liittyvät hänen tyttäreensä Lilyyn. Jean on antanut vastasyntyneen lapsensa adoptoitavaksi kaksikymmentä vuotta aiemmin eikä ole kertonut asiasta kenellekään. Yrittääkö joku nyt kiristää tiedolla rahaa vai onko Lily vaarassa?

Kaikki kunniavieraat ovat menestyneet elämässään hyvin, mutta kaikilla on myös salaiset, kipeät kokemuksensa. Heidän joukossaan on yksi, joka aikoo kostaa kouluaikana kokemansa pilkan ja nöyryytyksen tappamalla kaikki lounasseurueen tytöt. Jäljellä on enää kaksi: Laura Wilcox ja Jean Sheridan…


Varsin oivallinen jännäri. Pidin tästä enemmän kuin tuosta Kodin suojassa -kirjasta, minkä luin pari viikkoa sitten. Itse en ainakaan osannut päätellä syyllistä ennen aikojaan, epäilyksiä kyllä oli suuntaan jos toiseen, mutta en tiennyt varmasti. Ihan kelpo teos. Ei nyt ole oikein mitään erityistä sanottavaa. Jotenkin tämän oli minusta hallitumpi kokonaisuus kuin em. Kodin suojassa.

2 kommenttia:

 1. Ihan ensiksi, tosi kiva blogi sinulla :) Ihanaa että kirjablogeja alkaa pikkuhiljaa löytyä enemmän!

  Minä luen myös Mary Higgins Clarkin kirjoja ja ne on yleensä hyviä. Joskus keräsinkin niitä ja aika paljon löysin kirppareilta ihan niitä vanhimpia kirjoja joita en ole kaikkia vielä lukenut. Täytyy ottaa ihan projektiksi lukea niitä vanhempia.

  Lukuintoa sinne :))

  VastaaPoista
 2. Oi kiitos, Jonna! :)

  Itse en omista yhtäkään Mary Higgins Clarkin kirjaa, mutta olen kyllä lukenut niistä varmaan suurimman osan.

  Lukuintoa sinnekin!

  VastaaPoista