sunnuntai 3. toukokuuta 2009

Narnian viimeinen taistelu

(The Last Battle)
C.S. Lewis


Narnian tarinoiden viimeinen osa kertoo nimensä mukaisesti Narnian viimeisestä taistelusta ja siitä miten Narnia loppui.


Niin tuli sitten Narnian tarinat kahlattua läpi. Tästä viimeisestä osasta huomaa taas selvästi kristinuskon piirteitä; maailman loppu ja viimeinen tuomio ovat läsnä. Ihan tämä oli ok, mutta ei mulla ole oikeastaan muuta sanottavaa. Mä luulen, että jos olisin lukenut tämän lapsena niin tämä olisi kenties ollut jotenkin lohdullinen, mutta nyt tämä oli vaan ihan ok. Tavallaan ihan kaunis kuolemanjälkeisen elämän vertauskuva, mutta ei muuta, ainakaan minulle henkilökohtaisesti.

Loppuyhteenvetona sanoisin, että jos olisin lukenut Narnian tarinat lapsena, olisin ehkä ollut vaikuttuneempi, mutta oli nämä tässäkin iässä ihan lukemisen arvoisia. Jos ei muuten niin ainakin yleissivistyksen kannalta. Narnian tarinat on sentään lastenkirjallisuuden klassikko. Kokonaisuutena lukukokemus jää plussan puolelle, vaikka välillä ei ehkä siltä tuntunutkaan. Nyt jätän Narnian hyvillä mielin taakse. Ne leffat voisin kyllä joskus vilkaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti