maanantai 4. tammikuuta 2010

Läpeensä tyytyväiset

Annukka Ahlqvist & Leila Makkonen
Otava 2003

Leilan ja Annukan extreme-harjoitukset elämän peruskysymysten äärellä lähestyvät inhimillisen kestokyvyn viimeistä rajaa. Onnistuuko Leilalta perhe-elämä lähiössä? Miten käy Annukan yllätysraskauden? Pitääkö aviovaimon tutustua miehen sukulaisiin? Miten siivoavasta sivupersoonasta pääsee eroon? Ja ennen kaikkea: voiko nainen koskaan olla läpeensä tyytyväinen?

Kaksikko on aiemmin julkaissut kirjat Täydessä tällingissä, Melua mekossa, Sen pituinen se, Tanssii kaikkien kanssa ja Kurvit suoriksi. Teokset perustuvat ohjelmasarjaan Leila ja Annukka, joka on YleX-radiokanavan suosituimpia ohjelmia.


Tutustuin näihin hulluihin eukkoihin jo edesmenneen Radiomafian aikaan ja ihastuneena seurailin naisten kohellusta myös Radiomafian seuraajalta YleX:ltä. Tämän kirjan sain siskoiltani joululahjaksi jokunen vuosi sitten ja muistaakseni olen lukenut, jos en nyt ihan kaikkia, niin ainakin suurimman osan muista kirjoista. Joku voi pitää dialogimuotoista tekstiä ehkä rasittavana, mutta minusta se on hauskaa. Ihan pimeitähän nämä naiset ovat, mutta hervottoman hauskoja. Nauroin ääneen. Ylen Elävästä arkistosta voi näköjään kuunnella pätkiä naisten jutuista, joten taidanpa verestää hieman muistoja ja kuunnella jonkun pätkän.

Kuva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti