maanantai 27. syyskuuta 2010

Rei Shimura Havaijilla

(Shimura Trouble)
Sujata Massey
Gummerus 2009


Rei Shimuran pesti tiedusteluagenttina päättyy, ja Rei palaa kotiin Kaliforniaan, sillä sairas isä kaipaa hoivaa. Rauha rikkoontuu, kun koko Shimuran klaani saa oudon kutsun: suvun havaijilainen patriarkka viettää 88-vuotisjuhliaan! Kukaan Shimuroista ei ole tiennyt, että isotädin sukuhaara elää niinkin lähellä.

Pian Havaijille saavuttuaan Rei huomaa, että sukulaisilla on muutakin mielessään kuin pelkät kekkerit. Vastahankaisesti hän suostuu selvittämään sukua vuosikymmeniä vaivannutta maanomistuskiistaa. Tutkimukset pysähtyvät kuin seinään, kun maastopalo on viedä juhlavierailta hengen. Kaiken kukkuraksi serkkupoika saa syytteen tuhopoltosta. Onneksi hätiin rientää Rein entinen esimies Michael. Kun paikalle pölähtää vielä Rein vanha heila Hugh Glendenning, tiedossa on kuumaakin kuumempi viikko.

Rei Shimura Havaijilla on amatöörietsivästä kertovan suositun dekkarisarjan päätösosa. Leppeät pasaatituulet puhaltavat, ja vannoutuneille Shimura-faneille on tarjolla mukava yllätys.


Höh, nyt kyllä tulee ikävä Reitä. Viihdyttävä kirja niin kuin Rei Shimuran seikkailut ovat yleensäkin olleet. Rein seikkailuille tuli ihan mukava, joskin yllättävä päätös. Minusta päätös oli ehkä vähän epäuskottava, mutta en sano siitä sen enempää, etten paljastaisi liikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti