sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Shakespearen salaisuus

(Interred with Their Bones)
Jennifer Lee Carrell
Bazar 2010


Kauan sitten kadonnut näytelmä...
Häikäilemätön murhaaja...


Amerikkalainen Shakespeareen erikoistunut kirjallisuudentutkija Kate Stanley on Lontoossa ohjaamassa Hamlet-näytelmää. Ennen ensi-iltaa hän tapaa omintakeisen tutkijakollegan, joka kertoo tietävänsä jotain järisyttävää, mutta ei paljasta mitä. Ennen kuin Kate saa tietää mitä asia koskee, teatterissa syttyy raju tulipalo. Kun palo on saatu sammutettua, rakennuksesta löytyy ruumis. Teatterin lavalla on tehty murha, joka muistuttaa karmivalla tavalla Hamletin isän kuolemaa.

Pian Kate uppoutuu Shakespearea koskevien salaisuuksien vyyhtiin. Yrittäessään selvittää arvoituksellista palapelia hän joutuu matkustamaan eri puolille maailmaa, mutta joku seuraa hänen kannoillaan. Liikkeellä on myös sarjamurhaaja, jonka murhat on suunniteltu Shakespearen näytelmien mukaan.

"Pahat työmme usein eloon jäävät,
vaan hyvät luiden kera haudataan."


Jatketaan Shakespeareen linkittyvällä linjalla. En tunne Shakespearen tuotantoa kovin hyvin, mikä on harmi, koska Shakespearen tuntemuksesta olisi ollut hyötyä tätä lukiessa. Siitä huolimatta ja ehkä aiheen tuntemattomuuden ansiosta, kirja oli oikein jännittävä jä sivistävä. Toimintaa riitti ja kirjallisuusviittaukset olivat kiehtovia. Lukeminen vaan venähti taas vähän pidemmälle ajalle ja välillä piti selailla taaksepäin muistin palauttamiseksi. Suosittelen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti