keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Kukoistavat huonekasvit


Kukoistavat huonekasvit
Kasvata hyvinvoivia ja terveitä huonekasveja
The Complete Guide to Houseplants
Valerie Bradley 2006
Karisto 2007

Kukoistavat huonekasvit on monipuolinen ja helppokäyttöinen huonekasvien hoito-opas, joka sisältää runsaasti tietoa kodin eri huoneisiin sopivien kasvien valinnasta, niiden hoidosta ja säilyttämisestä rehevänä. Teos sisältää yli 300 värikuvaa, täydelliset hoito-ohjeet kustakin kasvista ja ja paljon käteviä kasviluetteloita ja vihjelaatikoita.

OIKEAT KASVIT OIKEISIIN TILOIHIN JA TILANTEISIIN
Opit sijoittamaan erilaisissa olosuhteissa viihtyvät - rehevälehtiset, kukkivat, tuoksuvat, köynnöstävät tai eksoottiset -huonekasvit kaikiin kodin tiloihin: olohuoneen varjoisaan nurkkaukseen tai valoisaan viherhuoneeseen, vetoisaan käytävään tai ksoteaan kylpyhuoneeseen.

KÄYTÄNNÖLLISET JA YKSITYISKOHTAISET NEUVOT
Opit tunnistamaan terveet kasviyksilöt jo myymälässä, valitsemaan helppohoitoiset kasvit, sijoittelemaan ne parhaalla mahdollisella tavalla ja hoitamaan kasveja oikein - kastelemaan, leikkaamaan, torjumaan tauteja ja tuholaisia ja lisäämään kasveja pistokkaista.

LAAJA AAKKOSELLINEN KASVIHAKEMISTO
Löydät kirjasta kaiken tarvittavan tiedon 250 tavallisimmasta ja muutamasta hiukan eksoottisemmastakin huonekasvista - tutuista saniaisista ja murateista näyttävään loistotuliköynnökseen ja komeisiin orkideoihin.


Viimeisen puolen vuoden aikana herännyt huonekasvihulluus sai minut hankkimaan tämän kirjan itselleni ja lukemaan sen pikku hiljaa pitkin syksyä. Ihan kiva huonekasvikirja, mutta ei mikään huippu. Kirjan alussa on ihan mukavasti tietoa kasvien valinnasta ja hoidosta niiden lisäämiseen ja sijoitteluun. Sitten alkaa kasviesittelyt, missä oli mielestäni suurimat puutteet. Kun minusta ne ei todellakaan olleet mitään tavallisimpia. Siis joitakin tavallisia kasveja oli kyllä esitelty, mutta aika monet vaikuttivat minusta siltä kuin olisivat enemminkin puutarhakasveja meillä Suomessa. Ja aika monen kohdalla luki, että sopii viherhuoneeseen. Viherhuoneeseen? Monellako Suomessa on sellainen kukkia varten? Miellän ne itse enemmän tomaattin ja kurkkujen kasvatuspaikoiksi. Toinen juttu, mikä minua ärsytti, on kasvien järjestäminen aakkosjärjestykseen tieteellisen nimen mukaan. Tieteelliset nimet ovat minulle hyvinkin tuttuja, mutta minusta lukijaa olisi palvellut paljon enemmän kasvien järjestäminen esim. hoitovaatimusten mukaan tai jonkinlaisiin ryhmiin esim. mehikasvit, kaktukset... Nyt järjestys oli vähän sekava, vaikka lopun aakkosellinen hakemisto kyllä helpottaa jonkin tietyn kasvi löytämistä. Sain kuitenkin ihan hyviä vinkkejä ja ideoita mitä huonekasveja haluan kokeilla seuraavaksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti