sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Tuiki tuiki tähtönen

(The Brightest Star in the Sky)
Marian Keyes 2009
Tammi 2010


Tervetuloa Star Streetille taloon numero 66!


Levy-yhtiössä työskentelevä Katie viettää syntymäpäiviä ullakkohuoneistossaan. Rinnalla on yrityssaneerauksia toimeenpaneva piinkova Conall - mikä menestyvä ja onnellinen pari! Kerrost alemman asunnon jakavat kaksi puolalaista adonista ja pippurinen taksikuski Lydia, jolla on pelottavan terävä kieli. Heidän alapuolellaan ikivanha Jemima odottaa vierailulle komeaa kasvattipoikaansa Fionnia, josta on tuleva tähti. Pohjakerroksessa loikoilevat sohvalla toisiinsa kietoutuneina Matt ja Maeve, rakastuneet sydänkäpyset.


Nyt paikalle on saapunut salaperäinen vierailija, ja suuret muutokset odottavat Star Streetin asukkaita. Vanhat salaisuudet ovat nousemassa pintaan tuoden mukanaan rakkautta, surua ja yllättävää toivoa.


En keksi muuta tapaa kuvailla ajatuksiani tästä kirjasta, kuin vanha kunnon plus-miinuslista.


Plussat: 
- Ihan mielenkiintoinen ja uudenlainen lähestymistapa Marian Keyesiltä. Idea ihan herttainen, aikuisten satu.
- Mukaansatempaavasti kirjoitettu.

Miinukset:
- Toteutus ei ole mielestäni kovin onnistunut. Ilmeisesti tässä oli tarkoitus kertoa tarina niin, että pienet vihjaukset siitä, mitä on tapahtunut, pitäisivät lukijan mielenkiintoa yllä, mutta minua alkoi vain ärsyttää. Tuli sellainen olo, että kakaise nyt vain ulos, mitä on tapahtunut. Muistaakseni Kuuleeko kukaan? -romaanissa paljastettiin myös vähän kerrallaan, mitä on tapahtunut, mutta siinä toteutus taisi olla onnistuneempi..    
- Kirjan henkilöt olivat mielestäni kovin yksiulotteisia ja varsinki mieshahmot olivat minusta jopa naurettavia.


Minusta tämä oli aika heikko esitys. Tavallaan ihan nopea lukea ja mukaansatempaava, mutta Marian Keyes on kirjottanut niiiiin paljon parempiakin chick lit -romaaneja, että tämä oli melkoinen mahalasku. 

Kuva 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti