keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Agentti

The Agency 
Ally O'Brien 2008
Otava 2010


Tämä oli vaihteeksi satunnainen löytö kirjastosta. Vähän erilaisempaa chick litiä, mihin olen tottunut, mutta hyvällä tavalla. 


Päähenkilö on viihdealan agentti Tess Drake, jonka elämän pomon hämäräperäinen kuolema suistaa oudoille raiteille. Kuvaan liittyy murhaepäilys, hankalia asiakkaita, ex-ystävä, ex-rakastaja, naimisissa oleva miesystävä, lojaali assistentti ja hyytävä naispomo. Melkoista pyöritystä. 


Kielenkäyttö oli tavallista chick litiä ronskimpaa ja tarinankerronta oli hyvän trillerin veroista vetävyydessään. En ihan hirveästi pitänyt Tessistä henkilönä ja minua ärsytti, kun hän vertasi miesystäväänsä herra Darcyyn, koska mies ei vetänyt millään lailla vertoja Jane Austenin ihanalle herra Darcylle tai Bridget Jonesin niin ikään ihanalle Mark Darcylle. Mutta mutta, kun unohtaa nämä pikku puutteet niin tämä kerrassaan hupaisa luettavaa. Jotenkin sellainen kieli poskessa kirjoitettu, ironinen. Ja vaikka Tess ei ollutkaan ihan suosikkisankarittareni niin lopussa teki mieli heilauttaa nyrkki voitonriemuisesti ylös ja huutaa jes, tavalle, jolla tarina päättyi. 


Jännä yksityiskohta muuten, että kirjailijanimen Ally O'Brien taakse piiloutuu trilleristi Brian Freeman ja lontoolainen kirja- ja viihde-alan agentti Ali Gunn. Trilleristiä on epäilemättä kiittäminen siitä imusta, millä kirja on kirjoitettu. Jos miehen trillerit vetävät vertoja vetävyydessään tälle, niin tekisi mieli tutustua.    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti