keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Under the Duvet

Marian Keyes 2001
Penguin Books

Tämä oli mainio kokoelma Marian Keyesin eri lehdissä julkaisemista kolumneista(?), en ole ihan varma onko kolumni oikea sana, ehkä pitäisi käyttää vain sanaa kirjoitus. Osa kirjoituksista oli myös aiemmin julkaisemattomia. Joka tapauksessa, muutaman sivun mittaiset elämänkerralliset tarinat liittyvät kenkiin, perheeseen, ystäviin, työhön, alkoholismiin, lomamatkoihin, asunnon ostamiseen, irlantilaisuuteen ja vähän kaikkeen.  Kirjan lopussa oli vielä yhden luvun mittainen maistiainen romaanista Angels.

Tämä oli itse asiassa ensimmäinen kerta kun luin Marian Keyesiä englanniksi. En suuremmin valita hänen teostensa suomennosten laadusta, kun en ole ilmeisesti kovin kriittinen niiden suhteen, mutta tämän kirjan myötä hänen romaaniensa lukeminen alkukielellä alkoi kiinnostaa uudella tavalla.

Marian Keyesillä on ihan mahtava, hauska ja nokkela kirjoitustapa vaikka kyse olisi raskaistakin aiheista, kuten alkoholismi. Viihdyin tosi hyvin tämä parissa ja tälle on tullut jatkoakin, nimellä Further under the duvet, jonka aion etsiä käsiini jossain vaiheessa. Tähän törmäsin sattumalta kirjastossa, vaikka luullakseni olin kyllä hämärästi tietoinen kirjan olemassaolosta. 

En ole ihan varma kumpi, tämä vai jatko-osa, on juuri julkaistu Tammen kustantamana suomeksi nimellä Peiton alla. Tammen sivuilla oleva kuvaus saa minut epäilemään, että kyse on siitä jatko-osasta, tai sitten minulla on uskomattoman huono muisti tai lukemisen ymmärtämisessä ongelmia, koska tuo kuvaus ei minusta sovi tähän kirjaan. Hauskaa luettavaa varmasti silti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti