torstai 26. heinäkuuta 2012

Kirjakauppoja Ottawassa

Kävin kaksi viikkoa sitten Kanadan pääkaupungissa Ottawassa konferenssimatkalla. Konferenssiohjelma oli aika tiukka, mutta onnistuin käymään kahdessa kirjakaupassa matkan aikana. Näistä eli ensimmäinen eli Chapters sijaitsi lähes konferenssipaikan vieressä ja ihastuin tuohon tekstiin "Great Books Are Just The Beginning". 

47 Rideau Street
Ottawa

Toinen kirjakauppa oli Smith Books, jonka ohitin aina, kun kävelin hotelliltani konferenssipaikalle ja takaisin.

Sparks Street 56
Ottawa


Nämä olivat siis aika peruskirjakauppoja ja ainakin Chapters on ilmeisesti maanlaajuinen ketju Kanadassa. Palvelu oli kuitenkin ystävällistä ja esim. Chaptersissa komea vartija(?) mies kysyi vointiani sinä päivänä ja toivotti hyvää päivänjatkoa. Smith Booksissa miespuolinen myyjä, joka muuten muistutti Notre Damen kellonsoittajaa kumaran ryhtinsä vuoksi, toivotti heti hyvää päivää ja pyysi kysymään apua tarvittaessa, kun astuin sisään liikkeeseen. Tykkään tällaisesta palvelusta, että ei olla heti väkisin tarjoamassa apua vaan saa katsella rauhassa, mutta saa palvelua pyydettäessä. Sain myös suositteluja kanadalaisista kirjailijoista, kun sitä pyysin. Jälkimmäisen kirjakaupan mies myös huikkasi perääni, että Humisevan harjun kanssa ei voi mennä vikaan, kun lähdin kirja kainalossa liikkeestä. 

Täytyy kyllä sano, että olin vähän yllättänyt Kanadan suht kovasta hintatasosta kirjojen osalta. Ostin yhteensä kolme kirjaa ja ne maksoivat yhteensä suunnilleen 44 Kanadan dollaria eli noin 35,5 euroa. Ostokseni olivat kuitenkin kaikki pehmeäkantisia. Se em. Wuthering Heights oli alekirja ja maksoi 4,99 eli noin neljä euroa. 

Muut ostamani kirjat olivat Lori Lansensin The Girls ja Ami McKayn The Virgin Curen. Tuon Lori Lansensin kirjan ostin myyjän suosituksesta ja se on se kaipaamani kanadalaisen kirjailijan teos. The Virgin Curea myyjä suositteli myös, mutta siihen oli päätynyt juuri edellisenä päivänä ihan omatoimisesti. Tällä hetkellä luen The Virgin Curea. Tykkään! Siitä myöhemmin lisää.

Suosittelen muuten Ottawaa kovasti. Muutaman päivän kokemuksella se vaikutti ihastuttavalta kaupungilta ja Kanadasta jäi muutenkin positiivinen kuva.     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti