torstai 28. maaliskuuta 2013

When in Rome

Nicky Pellegrino 2012
Orion 2012


Käsi ylös, joka kannen perusteella ajattelee, että kyseessä on pinnallinen ja höpsö chicklit romaani? 

Väärin. Kyseessä on pikemminkin nuoren naisen kasvutarina. Vaatimattomista oloista peräisin oleva Serafina elää 50-luvun Trasteveressä, Roomassa äitinsä ja kahden nuoremman sisarensa kanssa. Isästä ei ole tietoa ja äiti tekee öisin töitä, kukin voi tahoillaan päätellä, miten äiti rahat ansaitsee... Serafina on jättänyt koulun 15-vuotiaana voidakseen huolehtia sisaristaan ja kodista ja unelmoi amerikanitalialaisesta tenorista ja näyttelijästä, Mario Lanzasta. Serafinan elämä ottaa täysin uuden suunnan, kun Mario Lanza perheineen saapuu Roomaan kuvaamaan uutta elokuvaansa ja Serafinan ja Lanzan perheen tiet kohtaavat. Serafinasta tulee tavallaan osa perhettä Betty Lanzan henkilökohtaisena avustajana.

Kauniin Hollywood-pariskunnan ulospäin loistelias elämä kätkee kuitenkin taakseen alkoholiongelmaa ja masennusta ja monenlaisia muitakin ongelmia, jotka vaikuttavat myös Serafinaan. Oman vaatimattoman tausta ja Lanzan perheen maailman yhdistäminen ei ole Serafinalle helppoa, mutta lopulta hän löytää oman paikkansa maailmassa ja onnen.

Ostin kirjan Roomasta matkalukemiseksi, kun Alkulukujen yksinäisyys tuli luettua loppuun. pääasiallisesti kirjan nimen takia, mutta kyllä juonikin kuulosti mielenkiintoiselta. Hurmaava pikku tarina ja 50-luvun Rooma vaikutti juuri niin ihanalta kuin vuoden 2013 Roomakin. Harmi, että kirjassa on sivuja vain 276, olisin viihtynyt tarinan parissa kauemmin ja joiltain osin olisin ehkä kaivannutkin perusteellisempaa kerrontaa. Vasta kirjan lopussa olevat kiitokset luettuani minulle selvisi, että Mario Lanza perheineen ovat ihan todellisia henkilöitä. Tietysti kirjailija on ottanut joitain vapauksia, esim. Serafinan hahmo on kuvitteellinen, mutta vaikuttaa siltä, että kirjailija on lukenut kotiläksynsä ja Lanzan perheen tarina on hyvin todenmukainen. 

Alla vielä näyte Marion laulutaidoista. Tämä on kirjan Serafinan suosikki, Be My Love.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti