maanantai 13. toukokuuta 2013

Lukudiplomi suoritettu!

Vielä lyhyt yhteenveto kirjoista, jotka luin lukudiplomiin. Valitsin kirjat siis Sinuhen 9-luokan kirjoista ja nämä kirjat listalta lopulta luin.

JÄNNITYSTÄ: Dan Brown: Da Vinci -koodi
MENNEISYYDEN TARINOITA: Anne Frank - Nuoren tytön päiväkirja
TULEVAISUUDEN TARUJA: George Orwell - Vuonna 1984
FANTASIA: Johanna Sinisalo - Ennen päivänlaskua ei voi
IHMISIÄ: Lauren Oliver - Kuin viimeistä päivää
MATKALLA: Miika Nousiainen - Vadelmavenepakolainen
LUONTOTARINOITA: Aino Kallas - Sudenmorsian
HUUMORIA: Daniil Harms - Ensiksikin ja toiseksi
LYHYTPROOSAA: Claire Castillon - Äidin pikku pyöveli
RUNOJA JA NÄYTELMIÄ: Edgar Lee Masters - Spoon River Antologia

Miika Nousiaista lukuunottamatta kaikki kirjailijat olivat minulle ennestään tuntemattomia, joten aika hyvin tutustuin minulle uusiin kirjailijoihin.. Näistä uusista kirjailijoista sen verran, että Claire Castillonia ja Lauren Oliveria haluan ehdottomasti lukea lisää ja Johanna Sinisaloa voisin myös lukea. Orwellilta lukaisin toisenkin kirjan, mutta luulenpa että Orwellin tarpeeni on nyt täytetty. Muiden kirjailijoiden kohdalla on vähän niin ja näin, periaatteessa voisin lukea, mutta mitään suurempaa intressiä ei ole, lukuunottamatta Daniil Harmsia, jota en halua lukea enää lisää. Ei vaan ollut yhtään minun juttu. Ja Anne Frankilta ei tietysti ole muuta tarjolla.

Listalta jäi lukematta niin monia mielenkiintoisia kirjoja, että pitää varmaan palata siihen joskus. Luin muuten kaikki kirjat tämä vuoden puolella ja pelkäsin jo, että aika loppuu kesken, mistä johtuen valitsin joitakin kirjoja niiden lyhyen sivumäärän perusteella.. Harmi kun en pitänyt kirjaa sivumääristä, olisi ollut mielenkiintoista nähdä keskiarvo. Pitänee ruveta kirjoittamaan jatkossa sivumäärät ylös.

Jotkut näistä kirjoista löytyvät myös muilta listoilta joita pikku hiljaa suoritan, että ei ollut siinäkään mielessä turha haaste. Ja ylipäänsä oli jotenkin hirmumotivoivaa valita listalta kirjoja ja pyyhkiä pois sitä mukaa kun kirjan sai luettua. Heh, listafriikki tässä hei. Ai niin! Tämä oli kai ensimmäinen lukuhaaste, jonka sain suoritettua hyväksytysti määräajassa. Hyvä minä!

2 kommenttia: