lauantai 29. kesäkuuta 2013

Soitellaan, soitellaan!

I've Got Your Number
Sophie Kinsella 2012
WSOY 2013

Poppy Wyatt hukkaa arvokkaan smaragdikihlasormuksensa 10 päivää ennen häitään ja samaan syssyyn varastetaan vielä kännykkä, joten kukaan ei voi edes soittaa hänelle sormuksen löytymisestä. Onneksi Poppy löytää roskikseen heitetyn kännykän ja ottaa sen käyttöönsä löytäjä saa pitää periaatteella. Ikävä kyllä puhelimen omistaja, tehokas bisnesmies Sam, alkaa pian kysellä puhelimen perään. Ennen kuin puhelin päätyy oikealle omistajalle matkassa on kuitenkin monta mutkaa ja järjestellessään paitsi omia häitään Poppy laittaa myös Samin elämää uuteen uskoon.  
Jee, ihan huippuchicklittiä Sophie Kinsellalta! Kiilasi suosikkilistalla toiseksi, Salaisuuksia ilmassa on edelleen ykkönen. Päädyin ahmimaan tämän juhannuksena mökillä ja toimi loistavasti, koska maltoin tuskin lopettaa lukemista. Aika ennalta-arvattava tarina ja joltain osin hieman epäuskottava, aika höveli suhtautuminen Samilla oli siihen, että Poppy luki kaikki puhelimeen tulevat viestit ja välitti ne sitten Samille, puhumattakaan siitä kun Poppy laitteli viestejä Samin nimissä, mutta ilman näitä pieniä epäuskottavuusongelmia tarinan hauskuus olisi kärsinyt melkoisesti. Poppy oli minusta hauska ja ihanan helposti samaistuttava hahmo. Kirjan erikoisuutena oli alaviitteet, joissa Poppy kertoi asioita, jotka eivät tarinan kannalta olleet olennaisia, pieniä hassuja anekdootteja niin kuin tietokirjoissa. Minusta ne olivat kiva piristysruiske ja lisäsivät kirjan viehätystä.  Suosittelen!

4 kommenttia:

 1. Tämä oli kyllä viihdyttävä.
  Minusta tämä oli erittäin epäuskottava, mutta jotenkin koen sen kuuluvan tällaisiin hömppiin. Sam oli miellyttävä hahmo ja Poppy ihanan päätön :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, minä annan myös epäuskottavuudet anteeksi tällaisten kirjojen kohdalla. Yhdyn mielipiteisiisi Samista ja Poppysta. Kivoja hahmoja. :)

   Poista
 2. Kinsellan kirjat on vielä korkkaamatta. Tästä olen kuullut paljon kehuja, joten pitääpä uskaltautua. On sopivasti sellainen hömppäkirjafiilis. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hömppäkirjafiilikseen tämä on oivallista lääkettä. :)

   Poista