torstai 19. joulukuuta 2013

Viisasteleva sydän

Persuasion
Jane Austen 1818
WSOY 1951
311 s.

Intoni kirjoittaa lukemistani kirjoista on edelleen kadoksissa, mutta joulukuun aloitin lukemalla tämän Jane Austenin viimeiseksi jääneen, postuumisti julkaistun romaanin. En ollut etukäteen ihan varma olenko romaanin lukenut jo aiemmin, luulen että kyllä, mutta en tarinasta mitään muistanut niin tuntui ihan uudelta tuttavuudelta. 

Päähenkilö Anne Elliot on kahdeksan vuotta aiemmin purkanut kihlauksensa nuoren meriupseerin Frederick Wentworthin kanssa. 28-vuotiaana Annen "kukkeus on lakastunut" ja hän elää turhamaisen isänsä ja naimattoman vanhemman sisarensa kanssa. Perheen rahatilanne on huonolla mallilla ja heidän kartanonsa laitetaan vuokralle. Vuokralaisiksi saapuvat kapteeniksi ylennetyn Wentworthin sisar miehineen ja entiset rakastavaiset kohtaavat jälleen. Vieläkö entisestä rakkaudesta on jotain jäljellä?

Tykkään ihan todella Jane Austenista! Tapahtumia kirjoissa on vähän, mutta ihmisten kuvaajana hän on todella hyvä. Ja kapteeni Wentworth on Austenin parhaimpia miespääosia. Darcy on edelleen suosikkini, mutta Wentworth tulee hyvänä kakkosena. Annen isä ja sisaret olivat kyllä melko kamalia tapauksia.    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti