perjantai 17. tammikuuta 2014

Austenland

Austenland
Shannon Hale 2007
Bloomsbury USA 2007
196 s. 


Jane Hayes on 32-vuotias sinkku New Yorkista. Lukuisat epäonnistumiset parisuhdemarkkinoilla ja salainen pakkomielle Ylpeyden ja ennakkoluulon herra Darcyyn ovat saaneet Janen vakuuttumaan, että hän ei ikinä löydä oikeaa miestä. Sitten Janen vanha sukulaistäti kuolee ja jättää Janelle perinnöksi matkan Englantiin. Vastahakoinen Jane matkustaa Englantiin viettämään kolme viikkoa lomakohteessa, jossa varakkaat naiset pääsevät elämään hetken verran Jane Austenin ajan hengessä palkattujen näyttelijöiden kera. 


Alun sopeutumisvaikeuksien jälkeen Jane päättää ottaa kaiken irti fantasiamaailmasta ja elää kuin Jane Austenin novellin sankaritar, ennen kuin on aika palata takaisin arkeen ja karistaa fantasiat mielestä. Mutta voisiko unelma omasta Darcysta sittenkin toteutua?

Hassu romaani, olisi totisesti mielenkiintoista elää hetken aikaa kuin Jane Austenin novellin sankaritar. Tykkäsin siitä miten Jane vähitellen tajuaa, ettei halua elää unelmoiden ja että hänen onnellisuutensa ei ole miehestä kiinni. Loppu oli myös mukavan mutkikas, mutta se, että Jane lopulta löysi unelmiensa miehen oli vähän pettymys. Parisuhde tai sen puute on määrittänyt Janea hänen koko ikänsä ja sitten kun hän lopulta tajuaa sen ja toteaa, että yksin on ihan hyvä olla niin tadaa siinä se unelmien mies sitten on. Höh.  

Silti ihan hauska lukukokemus ja harmittaa, kun en lainannut sarjan toista osaa, vaikka sekin oli kirjastossa, kun tämän sieltä nappasin. Joku toinen kerta sitten.

1 kommentti: