perjantai 3. lokakuuta 2008

Kadotettu

(Faithless)
Karin Slaughter
Helmi 2007


Iltakävely metsässä saa karmean käänteen, kun poliisipäällikkö Jeffrey Tolliver ja patologi Sara Linton löytävät nuoren tytön ruumiin. Selviää, että tyttö on haudattu elävänä maahan.

Johtolangat viittaavat suljettuun uskonnolliseen yhteisöön, joka piilottelee hirvittäviä salaisuuksia. Saran kauhuksi hänen kovia kokenut sisarensa Tessa on jäänyt lahkon pauloihin.



Huh, Slaughter kirjoittaa kamalia tarinoita ja kamalammaksi asian tekee se, että todellisuus ei ole yhtään tarinoita mukavampi. Hyvä kirja, ei siinä mitään. Alan ilmeisesti tosiaan tuntea sympatiaa Lenaa kohtaan. En tiedä miksi, ehkä siksi, että Lenan kuori alkaa vihdoinkin säröillä. Vai olenko itse muuttunut? Loppuun vielä lainaus Me Naiset lehden arviosta. Ilmaisee aika kivasti omat ajatukseni. "Karin Slaughter on mestari luomaan tiivistä tunnelmaa. Tapahtumien raadollisuus saa jollain tavalla selityksen, vaikka sitä ei haluaisikaan hyväksyä. Käteen jää totuus siitä, että elämä ei ole turvallista. Silti se on loppuun asti arvokasta."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti