keskiviikko 7. lokakuuta 2009

Irlantilainen aamiainen

Irlantilainen aamiainen - Kertomuksia vihreältä saarelta
Hanna Tuuri
Otava 2009


Millaista on nuoren naisen elämä vihreän saaren syrjäisessä maakunnassa? Miten sopeutua kulttuuriin, jossa verenperintönä on luontainen vastustuskyky järjestelmällisyyttä vastaan? Mitä kätkeytyy maisemiin, joissa kelttien muinainen historia on yhä läsnä?

Hanna Tuuri oppii, että jos Mayossa ei sada rankasti kaatamalla, tavallista tippusadetta tai ikävästi vihmoen, niin ainakin on sumua, joka selkenee - satamalla.

Hän huomaa, että irlantilainen aamiainen lihavanukkaineen on vertaansa vailla mutta ei sovi kasvissyöjille. Hän osallistuu pyhimysten paraatiin, tutustuu kauhukertomuksiin paikallisista lääkäreistä, käy elokuvakerhossa jonka lämmitystä ei vielä ole saatu toimimaan, ja kiintyy naapurin vanhaan Jimmieen, lempeään herrasmieheen, joka on aina valmis auttamaan.

Karun nummimaan sieluaa hoivaavaa, alkuvoimaista aitoutta hän katselee rakkaudella. Irlannissa kaikki järjestyy - mutta vasta sitten kun on pakko.


Voi, tämä oli nyt sellainen ihana Irlanti-kirja pettymyksen aiheuttaneen Ville Zilliacuksen kirjan jälkeen. Hassuja, iloisia, surullisia tarinoita Irlannista. Ollapa taas Länsi-Irlannissa!

Kuva täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti