tiistai 22. joulukuuta 2009

Haaste

Olen törmännyt nyt tähän haasteeseen useammassa blogissa ja oli pakko tarttua haasteeseen, kun Marielka haastoi kaikki oman haasteensa lukeneet blogissaan.


1. Mikä kirja itketti?

Hm, aika monet kirjat, mutta ainakin Pikku naisia itketti, kun luin sen suunnilleen vuosi sitten.


2. Mikä nauratti?

Niitäkin on monia, mutta viimeisin taisi olla Anna-Leena Härkösen Palele porvari! Ja muita kirjoituksia. Anna-Leena Härkönen on mainio kirjoittaja.


3. Mikä oksetti?

Tämäpä onkin vaikea... Siitä on kyllä ainakin kaksi vuotta, mutta ainakaan Hallgrímur Helgasonin kirjasta 101 Reykjavik en nauttinut millään tasolla. Päähenkilö oli mielestäni ajoittain hyvin oksettava.


4. Mihin henkilöhahmoon samaistuit?

Montgomeryn Runotyttöön samaistuin nuorempana, en tiedä vieläkö samaistuisin, kun siitä on niin kauan kun olen ne viimeksi lukenut. Sue Graftonin Kinsey Millhone on aina tuntunut hengenheimolaiseltani. Haluaisin sanoa Austenin Elizabeth Bennetin, mutta luultavasti olen enemmän Elinor Dashwoodin kaltainen.


5. Minkä kirjan jätit kesken?

Olen ihan äärimmäisen huono jättämään kirjoja kesken... Yleensä kahlaan ne läpi vaikka väkisin. Majgull Axelssonin Huhtikuun noidan jätin kesken. Se tosin oli joskus vuosituhannen alussa, enkä muista että olisin jättänyt kirjaa kesken sen jälkeen. Mitähän tämä kertoo minusta...? Aiemmin mainittu 101 Reykjavik nyt ainakin olisi kannattanut jättää kesken...


6. Minkä kirjan toivoisit jättäneesi kesken?

Tähän tulin vastaus jo aiemmin: Hallgrímur Helgasonin 101 Reykjavik.


7. Minkä kirjan luit uudestaan?

Näitäkin on niin monta... Kotiopettajattaren romaani, Ylpeys ja ennakkoluulo, viisi ensimmäistä Harry Potteria...


8. Minkä kirjan luit mutta et kehtaa myöntää lukeneesi (paitsi mulle nyt kahden kesken kun vartavasten kysytään?)

Yritän pyrkiä siihen, että en häpeä lukemisiani.


9. Mitä kirjaa suosittelet?

Margaret Atwoodin Sokea surmaaja. Rakastan!


10. Minkä kirjan lukemisesta olet ylpeä (Esim. onko joku ihminen jossain joskus todella lukenut Alastalon salin loppuun asti, josta kaiketi sopii olla ylpeä)?

Mikähän se voisi olla? Tolstoin Anna Kareninan olen lukenut. Ja Seitsemän veljestä, vaikka Seitsemän veljestä oli kyllä minulle melkoista tervanjuontia.

2 kommenttia:

  1. Sokea surmaaja on minustakin aivan mahtava. :) Kiva lukea näitä vastauksiasi. Hassua, että minua alkoi kiinnostaa tuo 101 Reykjavik, koska se herätti sinussa noin vahvoja tunteita. :D

    Hyvää joulua sinulle - ja paljon hyviä lukuhetkiä! :)

    VastaaPoista
  2. Minäkin kiinnostun usein sellaisista kirjoista, jotka herättävät muissa vahvoja tunteita. :) Makunsa kullakin, ehkä sinä nauttisit siitä vaikka minä en.

    Hyvää joulua sinullekin marjis ja hyviä lukuhetkiä!

    VastaaPoista