maanantai 5. tammikuuta 2009

Rei Shimura taifuunin silmässä

(The Typhoon Lover)
Sujata Massey
Gummerus 2007


Antiikkikauppias, amatöörietsivä Rei Shimura saa Yhdysvaltain tiedustelupalvelulta huippusalaisen toimeksiannon Japanissa.

Rein tehtävä on paikallistaa Bagdadin kansallismuseosta vohkittu antiikkiruukku. Jäljet johtavat Rein entisen rakastetun Takeon kesäasunnolle. Jälleennäkeminen on seurauksiltaan yhtä järisyttävä kuin Tokiota samaan aikaan ravisteleva taifuuni.

Pian Rein kintereillä kärkkyvät skandaalilehdistö, paikalliset gangsterit, turkkilainen antiikkikauppias sekä Japanin ympäristöministeri. Onnistuupa Rei suututtamaan epäjapanilaisilla käytöksellään myös tokiolaiset sukulaisensa. Lainsuojaton ja pennitön Rei ryhtyy uhkayritykseen joka voi tietää makeaa voittoa, elinikäistä porttikieltoa Japaniin – tai pikaista kuolemaa.


Vuosi alkoi mukavasti Rei Shimuran miellyttävässä seurassa. Tykkään kovasti Rei Shimurasta ja hänen seikkailuistaan, kun tapahtumapaikkana vielä on kiehtova Japani. En usko, että Japani pitemmän päälle minua kauheasti miellyttäisi, mutta olisihan siellä jännää käydä. Kirjasta sen verran, että ei mulla ole oikeastaan muuta kritisoitavaa kuin yksi kohta kirjassa, jossa Rein ja erään toisen henkilön käyttäytyminen oli minusta erittäin epäuskottavaa. En kerro mikä kohta se oli, mutta mietin vaan koko ajan, että come on people, ette te oikeasti voi käyttäytyä noin. Toisen henkilön käytökselle muka annettiin hiukan myöhemmin selitys, mutta minusta se oli aika huono ja Rein käytös oli ihan epäuskottavaa. Rein miesasiat muuten ärsyttivät. Varsinkin, kun minusta sama kuvio toistuu suunnilleen joka kirjassa: Rei salailee asioita ja yllätys yllätys, ongelmiahan siitä seuraa. Pöh, en jaksa lukea sellaista soutamista ja huopaamista joka kirjassa. Lukukokemuksena silti hyvinkin positiivinen. Jatkan heti sarjan seuraavaan osaan, jossa onkin sitten vähän muutoksia ilmassa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti