torstai 1. tammikuuta 2009

Vuoden 2009 kirjalliset haasteet

Uusi vuosi alkoi ja sen kunniaksi päätin tehdä lukemisestani hieman suunnitelmallisempaa. En perinteisesti ole ollut kovinkaan kummoinen suunnitelmien pitäjä, mutta katsotaan nyt mitä tästä tulee. Tunnen jonkinlaista aloitekyvyttömyyttä lukemisen suhteen ja osittain siitä syystä perustin tämän blogin; luen kyllä mielelläni, mutta en vaan saa tartuttua kirjaan sillä helppoudella kuin joskus ennen. On vaan liian paljon muita häiriötekijöitä. Kannustaakseni itseäni lukemaan haastoin itseni Librarythingin 50 Book Challenge ryhmässä lukemaan 50 kirjaa tänä vuonna.

Lisäksi tein vuodelle teemakuukausia tai paremminkin teemakausia, jotka toivottavasti puhaltavat lukemiseni uuteen liekkiin.

Tammikuu: saan lukea mitä vaan. Pitää lukea ensin lukemista odottavat kirjat alta pois.
Helmi-maaliskuu: fantasiaa, jos saisin vihdoinkin luettua viimeisen Harry Potterin ja kaikki Narnian tarinat...
Huhti-toukokuu: romantiikkaa/chick litiä, vähän mielikuvituksetonta ehkä, kun kaikki lisääntyy ja uutta syntyy ja niin edelleen. Eikö rakastuminen yleensä liitetä kevääseen?
Kesä-elokuu: dekkareita/jännitystä. No niitä nyt vaan on kiva lukea kesällä.
Syys-lokakuu: klassikoita, mietin kyllä vähän, että onko liian raskasta lukea kuivakoita klassikoita syksyllä, joka on ylivoimaisesti parhaat vuodenajat -listani pohjalla, mutta menköön. Ja tiedän kyllä, että klassikot eivät ole kuivia, mutta jotenkin assosioin sanan klassikko paksuun ja pölyiseen kirjaan, joka on pitkä kuin nälkävuosi ja yhtä hauskakin. Pitää yrittää päästä tästä ikävästä mielleyhtymästä...
Marras-joulukuu: suomalainen kaunokirjallisuus, ihan vaan siitä syystä, että minulla on syvään juurtuneita ennakkoluuloja suomalaista kirjallisuutta kohtaan ja vuodenaika on sopiva, kun Itsenäisyyspäivä on joulukuun alussa.

No niin siinäpä ne suunnitelmat. Kai mun nyt pitää yrittää pitää ne, kun kerran tein niistä julkisiakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti