torstai 8. tammikuuta 2009

Rei Shimura yakuzan jäljillä

(Girl in a Box)
Sujata Massey
Gummerus 2008


Kroonisesta rahapulasta kärsivä amatöörietsivä Rei Shimura saa keikkatöitä tokiolaisesta Mitsutanin luksustavaratalosta. Kyseessä ei ole ihan tavallinen myyjättären pesti. Rein todellinen työnantaja on Yhdysvaltain tiedustelupalvelu ja hänen tehtävänsä on selvittää Japanin mafian eli yakuzan hämäräpuuhia tavaratalossa.Mitsutanin myyjättäreksi päästäkseen

Tehtävä on vaativa ja vaarallinen, mutta tarjoaa Reille mahdollisuuden uudistaa garderobinsa designvaatteilla – työnantajan laskuun. Rei ja hänen napakorunsa kuitenkin herättävät Mitsutanin johtoportaassa ei-toivottua mielenkiintoa. Selättääkseen yakuzan kelmit Rein on turvauduttava sekä luovuuteensa että vähemmän tavanomaisiin keinoihin.


Vähän erilainen Rei Shimura -tarina, kun ei liikuttu antikkimaailmassa. Lähtötilannekin oli erilainen kuin yleensä, koska Rei oli tietoisesti lähtenyt suorittamaan vaarallista tehtävää. Jotenkin synkempi kuin aiemmat sarjan kirjat. En oikein tiedä pidinkö tästä muutoksesta vaikka ei tämä huono ollut. Kaipaan kai niitä antiikkijuttuja ja Neiti Etsivä-meininkiä, koska ne tekivät sarjasta niin omanlaisensa. Toisaalta vaihtelu virkistää ja odotan mielenkiinnolla mitä seuraavassa osassa tapahtuu. Muuta negatiivista sanottavaa ei ole, mutta lopussa oli kyllä yksi kohta, joka olisi kaivannut selvitystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti