sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Stitch'n Bitch. Neulojan käsikirja

Stitch'n Bitch. The Knitter's Handbook
Debbie Stoller 2003
Nemo 2005

Yllätin itsenikin ennen joulua innostumalla neulomisesta. Tietenkin olen neulonut aiemminkin ja tuntenut aika ajoin ohimenevää halua neuloa jotakin, mutta nyt innostuin siinä määrin, että neulomishalu ei mennyt ohi yhtä nopeasti kuin viikonloppu. Osaltaan siihen vaikutti se, että tajusin, että neulominen ei ole läheskään niin vaikeaa, mitä olen ajatellut ja lisäksi se, että olen lopen kyllästynyt kaikkiin kaupassa myytäviin 100 % akryylia oleviin riepuihin. Opettelemalla neulomaan ja ostamalla mieleistäni lankaa, voin neuloa itse juuri sellaisia juttuja kuin itse haluan. Lisäksi neulominen on rentouttavaa ja sikäli tyydyttävää, että näkee kättensä jäljen. Kylläpäs tästä muuten tuli neulomisen ylistyspuhe... Tämän hetkinen saldoni on siis kolme huivia. Joo, mennään sieltä mistä aita on matalin.. En oikeastaan edes haaveile mistään monimutkaisesta neulontaprojektista, minusta on vaan rentouttavaa tehdä käsilläni jotain samalla kun katson esim. elokuvaa.

Neulontaherännäisenä lainasin sitten tammikuussa kirjastosta tämän Debbie Stollerin aloittelijoille sopivan neulontaoppaan. Ensimäisessä osassa käydään läpi kaikki olennainen tieto, joita aloitteleva neuloja tarvitsee ja toinen osa puolestaan on omistettu neulontaohjeille. Neulontaohjeista osa oli minusta vähän omituisia, esim. neulebikinit? Haloo? En voisi kuvitella neulovani kaikkia juttuja, joihin tässä oli ohjeet, mutta sain toki ideoita. Lisäksi neulontaohjeiden yhteydessä oli lyhyet esittelyt ihmisestä, joka ohjeen oli antanut ja niitä oli mukavaa lukea. Ylipäänsä kirja oli minusta viihdyttävästi kirjoitettu ja alun tarina siitä, miten kirjoittajasta tuli neuloja maailmanlaajuisen Stitch'n Bitch -liikkeen aloittaja, oli mielenkiintoinen. Minusta tämä oli hauskasti kirjoitettu neulontaopas aloittelijoille ja käypä perusteos neulojan kirjahyllyyn. Olen suunnitellut, että voisin ostaa tämän itsellekin omaksi. 

2 kommenttia:

  1. Tämä kirja on kyllä yllättävän viihdyttävä neulontaoppaaksi! Olen hommannut oppaan jopa omaksi. Suosittelen myös saman kirjoittajan virkkaajan käsikirjaa Koukussa. Siinäkin on hauskoja ohjeita, mm. kukkiva kynnysmatto ja erilaisia ihania laukkumalleja :)

    VastaaPoista
  2. Pitääpä etsiä tuo Koukussa joskus käsiin. Olen virkkaajana ihan samanlainen aloittelija kuin neulojanakin. :)

    VastaaPoista